Görüşme Sonrası ve Teşekkür Mektubu
Görüşme tamamlandıktan sonra bile,yapılması gereken birçok önemli iş, üzerinde düşünülmesi gereken birçok önemli detay vardır. Her görüşmeden sonra, görüşmecinin sorduğu sorular ve sizin bu sorulara verdiğiniz cevaplar üzerinde beyin jimnastiği yapmak oldukça faydalıdır. Kendinize herhangi bir soruda gafil avlanıp avlanmadığınızı, herhangi bir soruya daha iyi, daha detaylı bir cevap verebilip veremeyeceğinizi sorun. Her mülakattan sonra bu ve bunun gibi sorularla kendinizi test etmek, bunlar üzerine notlar almak, gelecekteki görüşmelerinizin başarısını arttırmanızda oldukça faydalı olacaktır.
Görüşme bittikten sonraki 24 saat içerisinde, görüşme yaptığınız kişiye bir teşekkür mektubu yazmak oldukça yerinde bir davranış olacaktır. Bu mektup yardımıyla, o işe ne kadar çok önem verdiğinizi bir kere daha gösterme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca görüşmeci mektubu okurken, görüşmede tartıştığınız dikkate değer bir başlığı veya dikkat çekici bir özelliğinizi hatırlayabilir, bu sayede görüşmeye giren diğer adaylar arasından ciddi şekilde öne çıkabilirsiniz.
Birçok işveren görüşmeden sonra size ne zaman geri dönüleceğini bildirecektir. Ama verilen tarihte herhangi bir cevap alamazsanız, sizin şirketi aramanız en uygun davranış olacaktır.
Görüşme sonrasındaki bir diğer önemli detay ise, sizden istenen dilekçe, nüsha ya da referans gibi ek belgelerin, mümkün olan en kısa sürede işverene ulaştırılmasıdır.
Bazı durumlarda, işveren sizinle devam etmek konusundaki düşüncesini belli edebilir. Bu gibi bir durumda sizi memnun etmeyen şartları hemen işverene bildirmek en yerinde davranış olacaktır.
Teşekkür mektubu yazarken dikkat edilmesi gereken birkaç şeyden bahsedecek olursak:
- Teşekkür mektubunu,elinizle ya da daktilo ile yazın. E-posta bunlar kadar kişisel olmayacaktır. Eğer elinizle ya da daktilo ile yazmak size imkansız görünüyorsa, tabii ki e-posta yolunu da deneyebilirsiniz.Bu mektup kısa olmalı ve şunları içermelidir:
1) Görüşmeciye size vakit ayırdığı için teşekkür edin.
2) Hangi pozisyon için başvurduğunu belirtin.
3) Kendini hatırlatmak adına, görüşmenizde yaşanan dikkat çekici şeylerden bahsedin.
4) Bir ya da iki cümleyle, sizin başvuranlar arasında en iyisi olduğunuz anlatın.
- Görüşmede tanıştığınız insanlardan bahsedin.
- Mektubu kısa tutunuz,1 sayfadan az olmasına özen gösterin.
- Mektubu görüşmeden sonraki 24 saat içinde postalayın.
- Görüşmeciye zaman ayırdığı için teşekkür edin.
- Sonucuna güvendiğiniz her mülakata teşekkür mektubu yazın.
- İşverenin tecrübesini 2-3 cümle ileifade edin.
- Görev amacınızı yeniden belirtin.
- Başvuru süresince bahsi geçen bir konu üzerine bir şeyler yazın.Bu konuda onlar için ne yapabilirsiniz bunları belirtin.Ve en son olarak da bu gereksinimleri karşılayabilecek yeteneklerinizden bahsederek mektubu tamamlayın.
Örnek Teşekkür Mektubu
Kasım 20, 2008
Sayın Melih Demirbıçak
İnsan Kaynakları Müdürü
Bukalemun Bilişim ve İnternet Teknolojileri
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü Teknoloji Geliştirme Bölgesi
Sayın Demirbıçak:
19 Kasım’da ofisinizden ayrılırken,sizinle görüşmüş olmaktan ve ayrıca Bukalemun Bilişim ve İnternet Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaktan dolayı ne kadar memnun olduğumu düşünüyordum.Google Online Pazarlama konusunda bana verdiğiniz tartışma fırsatı için ayrıca teşekkür ederim.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki doktoram ve bilgi teknolojileri konusundaki geçmişimle bu pozisyon için mükemmel bir aday olduğumu düşünüyorum.Bana bir çok kişisel girişim için,sempatik bir insan olmanın ne kadar önemli olduğundan bahsettiniz.Fırsat verildiği takdirde web sitesi tasarımı ve web üzerinden pazarlama konusundaki tecrübelerimin sizin beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacağını düşünüyorum.
Ayrıca Bukalemun Bilişim ve İnternet Teknolojileri çalışanlarının geleceği konusunda yapmış olduğunuz çalışmalar beni çok etkiledi.Dört gözle cevabını bekliyor olacağım.Bu arada,eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa,kararınızda yardımcı olabilmem için lütfen bana 0555 123 45 67 numaralı telefondan ulaşınız.
Saygılarımla,
Ege Demirci
Etiketler :
İlginizi Çekebilir
En Basit Haliyle Karşılaşabileceğiniz Soru Tipleri
1) İşi yapabilir misiniz? 2) İşi yapmanıza fırsat verecek olan bilgi grubuna, beceri grubuna ve kişisel özelliklere sahip misiniz?
Devamını OkuGörüşmeyi Yapanın Dikkat Etmesi Gerekenler
Akademik Performans Derecenin işe uygunluğu – tam bir eşleşme midir yoksa ihtiyaç duyulan bir esneklik derecesi bulunmakta mıdır buna dikkat ediniz
Devamını OkuGörüşmelerde Karşılaşılan En Genel 50 Soru
Görüşmenin başladığı dakika sorular başlamaktadır ve ayrıcalıklı bir aday olduğunuzu göstermek için sadece tipik soruları değil, aynı zamanda beklenmeyen soruları da cevaplamak için hazırlıklı olmanız gerekmektedir.
Devamını Oku