Görüşme Kuralları
- Cevaplarınız kısa ve öz olsun. Detay istemedikleri sürece, soru başına iki ya da üç dakika konuşun. Tüm soruları ne kadar sürede cevapladığınızı test edin.
- Cevaplarınız somut ve nicelikli bilgiler içersin.
- Anahtar kelimeleri bir kaç defa vurgulayın. Gücünüzü rahat ve kendinize güvenir bir şekilde vurgulamanız önemlidir. Gücün şirketle ya da bölümün amaçlarıyla nasıl bağlantılı olduğunu ya da güçlü bir patrona nasıl faydalı olabileceğinizi açıklayın. Gücünüzü tekrarlarsanız akıllarında kalabilirsiniz – önemli başarılarla desteklenirse- size inanmaları daha kolay olabilir
- Dört ya da daha fazla başardığınız hikaye hazırlayın. Yeteneklerinizin ve önemli başarılarınızın listesini yapın. Ve eski işlerinizde bu yeteneklerinizi başarılı bir şekilde kullandığınız işler üzerinde durun.
- Takımlarının içine girin. Takımın bir elemanı gibi olduğunuzu gösterin. Olumsuz olarak algılanacak bir şey söylememeye dikkat edin.
- İmaj,bağlantı kurmak kadar önemlidir. Nasıl göründüğünüz, bir şeyi nasıl söylediğiniz, ne söylemek istediğiniz kadar önemlidir. Araştırmaların yüzde altmış beşi; el hareketlerinin, fiziksel görünüşün ve giysilerin verdiği mesajın çok önemli olduğunu gösteriyor.
- Sorular sorun. Sorduğunuz soruların çeşidi ve soruş şekliniz görüşmeyi yapan kişin üstünde muazzam bir etki yaratabilir. İyi bir soru güzel bir ilerleme olabilir. Görüşmeyi yapan kişinin sorularına nasıl cevap vereceğinizi planlayın ve isteklerinize uygun bir görüşme metni hazırlayın. Daha sonra görüşme için olasılıklara bakın. Maaş ve gelir hakkında soru sormayın. Görüşme süreci iki önemli şeye bağlıdır.Birincisi sizinle görüşmeyi yapan kişi arasındaki anlaşmadır. İkincisi ise onun sizin hakkınızdaki yargısıdır.
- Vücut dilinizi ve ses tonunuzu,sizinle görüşme yapan kişi arasında etkileşim sağlamak için kullanın.
- Şirketin üretim sınırını ve müşterilerini araştırın. Bu araştırma sizin şirketle ve görüşme tarihi ile ilgilenip ilgilenmediğinizi anlamalarına yardımcı olur.
- Görüşme günlüğü tutun. En kısa sürede neler olduğunu özetleyin. Olağandışı bir şey olduğunda not edin ve takviminize yazın. Prezantasyonunuzu gözden geçirin. Tutumunuzun ve sorulara cevap veriş şeklinizi günlüğe yazın.” Gerek duyduğunuz şeyleri sordunuz mu? ,Bir sonraki görüşmede farklı olarak ne yapacaksınız? “ gibi sorularla kendiniz değerlendirin Kısa, öz bir teşekkür mektubu yazıp yollayın.
- Şirket için işine yarayabilecek yeteneklerinizi ve size zor gelecek şeylerin listesini yapın. İşinizde faydalı olabilmek için ne tarz bir iş istediğinizden emin olun.Neden o işi istediğinizi anlatın.
İlginizi Çekebilir
Görüşmelerde Karşılaşılan En Genel 50 Soru
Görüşmenin başladığı dakika sorular başlamaktadır ve ayrıcalıklı bir aday olduğunuzu göstermek için sadece tipik soruları değil, aynı zamanda beklenmeyen soruları da cevaplamak için hazırlıklı olmanız gerekmektedir.
Devamını OkuGörüşme Günü
Görüşmeye Belge Getirin Hemen hemen her görüşme için,önemli belgelerin kopyalarına sahip olmanız akıllıca olacaktır.
Devamını Oku90 saniyede işe alım
Yapılan ankette, 2000"den fazla işe alım müdürünün %33"ü bir kişiyi işe alma kararını 90 saniye içinde aldıklarını söylüyor.
Devamını Oku